För två månader sedan släpptes sången “The Blessing” från Elevation Church. Timingen på sångens release som inföll med Corona-pandemins globala utbrott tycks onekligen gudomlig. Sången fullkomligt “exploderade” och sen dess har tolkningar från hela världen släppts  på framförallt Youtube. Nu är den svenska versionen här!

Vi ställde några frågor till Jeanette Alfredsson som är med i projektgruppen för ”The Blessing Sweden / Välsignelsen Sverige”. Alfredsson är även aktuell på den nyinspelade svenska versionen som släpps den 29/5 på strömmande plattformar.

Hur är läget just nu?
Både hektiskt och fantastiskt roligt! Det här projektet sattes i rullning ganska fort och det blev ett intensivt arbete på kort tid med att få till en plan hur allt skulle genomföras. Jag är så glad och lycklig över människors positiva respons och jag är tacksam över att jag verkligen inte står ensam i detta. Projektgruppen består av en grupp människor med stora hjärtan och stor handlingskraft.

Berätta kort om ”The Blessing Sweden”
Det är ett projekt som mynnar ut i att vi släpper videon The Blessing- SWEDEN på Youtube där vi sjunger ut välsignelsen över hela Sverige, förmedlar hopp och tröst från Gud och samtidigt är det en praktisk handling att vi som kristenhet krokar arm med varandra och förmedlar att vi står tillsammans.
Vi var redan från början överens om att videon skulle vara en välsignelsehälsning med en representation av församlingar och inte av enskilda individer. Vi ville försöka få med så många församlingar som möjligt för att spegla kristenheten i Sverige.

Vi har fått så mycket uppmuntran, glada tillrop och positiv respons över att vi gör det här och det är oerhört vackert att se hur kyrkor, församlingar och rörelser gör gemensam satsning inför den här inspelningen, oavsett samfundstillhörighet, om man verkar i den lilla orten, i den stora staden eller i vilken landsände man bor.

Jag tror att kyrkan längtar efter att förmedla en bild av att Gud är för oss och inte emot oss, att i Honom finns det frid mitt i orostider och ett verkligt hopp.

Vad är din egna relation till sången?
Jag hörde sången första gången bara 5 timmar efter att den släpptes på Youtube i början av mars. Den berörde mig direkt; speciellt fraserna hur Gud välsignar över generationerna, hur Gud är för oss och med oss. Det dröjde inte länge förrän jag fick meddelanden från olika håll; “Har du hört den här sången?” “Den borde översättas.” Det är en sång som spridits som en löpeld över hela vår värld, den sjungs på olika språk, i olika sättningar och sammanhang. Jag tror att den har blivit så oerhört älskad eftersom det är en sång som talar till oss över alla slags gränser; länder, språk och generationer.

Jag blev med som översättare och framförde sången live på TBN Nordic i slutet av mars. Jag kände direkt att det här var en sång jag ville dela med mig av. Nu är den inspelad och återigen har jag haft förmånen att sjunga den tillsammans med Johan Åsgärde, som även är producent.

Vad hoppas du på för den här sången?
Jag hoppas att den ska få välsigna människor, inte bara oss i kyrkan som är vana att både ge och ta emot välsignelse utan att de ska få förmedla hopp och tröst i en tid som denna, till alla människor, även de som inte bekänner sig som kristna. Den finns en Gud som är med oss. I alla tider. Mitt i skiten. Mitt i oron. Mitt i rädslan och ångesten. Han är också för oss, vill hjälpa och vill oss väl.

 

Projektgrupp för The Blessing Sweden: Jeanette Alfredsson, Samuel Hector, Ida Möller, Lisa Lerman och Erik Thunberg.
Foto: Erik Thunberg